KREATIV METODLAR ASOSIDA TALABALARNING LINGVODIDAKTIK TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH JARAYONINI MODELLASHTIRISH (Qo‘qon DPI. Ilmiy xabarlar jurnali, 2026)
Maqolada oliy ta’lim muassasalarida talabalarning lingvodidaktik tafakkurini rivojlantirish masalasi kreativ metodlar orqali ko‘rib chiqiladi. Lingvodidaktik tafakkurni shakllantirishning nazariy asoslari va ta’lim jarayonini modellashtirish imkoniyatlari tushuntiriladi. Tadqiqot davomida talabalarning lingvodidaktik tafakkurini rivojlantirishga mo‘ljallangan pedagogik model ishlab chiqildi. Uning tarkibiy qismlari tahlil qilindi. Kreativ metodlardan foydalanish orqali talabalarning mustaqil fikrlashi, tahliliy qobiliyatlari va metodik tayyorgarligi samaradorligi ko‘rsatildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kreativ metodlarga asoslangan ta’lim jarayoni lingvodidaktik tafakkurni rivojlantirishda samarali vosita bo‘lib xizmat qiladi.