KO'P TILLILIKNING IJTIMOIY TARAQQIYOT OMILI SIFATIDAGI AHAMIYATI HAQIDA (Qo‘qon DPI. Ilmiy xabarlar jurnali, 2026)
Mazkur maqolada ko‘p tillilikning zamonaviy jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni  va ahamiyati tahlil qilinadi. Ko‘p tillilikning shaxsning kommunikativ kompetensiyasini  rivojlantirish, madaniyatlararo muloqotni kuchaytirish, ta’lim sifati va mehnat bozoridagi raqobatbardoshlikni oshirishdagi roli yoritiladi. Shuningdek, ko‘p tillilikning ijtimoiy integratsiya, millatlararo totuvlik va barqaror rivojlanishni ta’minlashdagi ahamiyati ochib  beriladi.