XORIJIY TIL TA’LIMIDA AUTENTIK VEB MATERIALLARDAN FOYDALANISHNING PEDAGOGIK SAMARADORLIGI (Qo‘qon DPI. Ilmiy xabarlar jurnali, 2026)
Mazkur maqolada xorijiy til ta’limida autentik veb materiallardan foydalanishning pedagogik ahamiyati va samaradorligi tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot- kommunikatsiya texnologiyalarining rivojlanishi ta’lim tizimida yangi imkoniyatlarni yuzaga keltirdi. Ayniqsa, internet tarmog’ida mavjud autentik materiallar o’quvchilarning til kompetensiyasini rivojlantirish, real kommunikativ vaziyatlarga moslashish hamda madaniyatlararo muloqot ko’nikmalarini shakllantirishda muhim vosita hisoblanadi. Tadqiqot davomida autentik veb materiallardan foydalanishning nazariy asoslari, ularning pedagogik afzalliklari hamda amaliy mashg’ulotlarda qo’llash usullari yoritildi. Shuningdek, tajriba natijalari asosida mazkur yondashuvning talabalarning motivatsiyasi, tinglab tushunish, o’qish, yozish va gapirish ko’nikmalariga ijobiy ta’siri aniqlandi.