B2 DARAJA TALABALARDA PRAGMALINGVISTIK KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISHNING DOLZARB MASALALARI (Qo‘qon DPI. Ilmiy xabarlar jurnali, 2026)
Ushbu maqolada tilshunoslikda so‘nggi yillarda ko‘plab muhokamalarga sabab bo‘layotgan, ilmiy tadqiqotchilarning diqqat markazida turgan pragmalingvistik kompetensiya haqida fikr yuritiladi va shu doirada mavjud bo‘lgan muammolar, kamchiliklar va tushunmovchiliklar ko‘rsatilib, ularni kelib chiqish sabablari keltiriladi. Shuningdek, maqolada ko‘plab B2 darajadagi talabalarda pragmalingvistik kompetensiya bo‘yicha takrorlanadigan xatolar ustida ishlashga hamda uni rivojlantirishga oid ijobiy natijalarga olib boruvchi yechimlar o‘z ifodasini topadi.