O‘QITUVCHILARNING UZLUKSIZ KASBIY RIVOJLANISHIDA SUN'IY INTELLEKTNING DIDAKTIK IMKONIYATLARINI AMALGA OSHIRISH TEXNOLOGIYALARI (Qo‘qon DPI. Ilmiy xabarlar jurnali, 2026)
mazkur maqolada sun'iy intellekt texnologiyalarining o‘qituvchilarning uzluksiz kasbiy rivojlanish jarayonidagi didaktik imkoniyatlari va ulardan samarali foydalanish yo‘llari tahlil qilingan. Sun'iy intellektning adaptiv o‘qitish, shaxsiylashtirilgan ta'lim, refleksiv tahlil, pedagogik qarorlar qabul qilish hamda kasbiy rivojlanish trayektoriyasini loyihalashdagi funksional imkoniyatlari didaktik nuqtai nazardan asoslab berilgan. Tadqiqot davomida sun'iy intellekt vositalarini o‘qituvchilarning uzluksiz kasbiy rivojlanish bosqichlariga mos ravishda qo‘llashning didaktik modeli ishlab chiqildi. Model diagnostika, individuallashtirilgan o‘qitish, adaptiv metodik qo‘llab-quvvatlash, refleksiv monitoring va kompetensiyalarni baholash komponentlarini o‘z ichiga oladi. Tadqiqot natijalari sun'iy intellekt asosidagi didaktik yondashuvlar o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirish, mustaqil ta'lim faoliyatini faollashtirish va uzluksiz kasbiy rivojlanishning samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.